MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

PET pudeļu izstāde "„Veronika – Rihterova – pagodinājums PET pudelei. Radošā reciklācija Čehijas Republikā”

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
PET pudeļu izstāde "„Veronika – Rihterova – pagodinājums PET pudelei. Radošā reciklācija Čehijas Republikā”

No 10. maija - 8. jūnijam  Kuldīgas Mākslas namā apskatāma izstāde „Veronika – Rihterova – pagodinājums PET pudelei. Radošā reciklācija Čehijas Republikā” un bērnu vizuālās mākslas konkursa „PET pudeles pārvērtības” ekspozīcija

Izstāde tapusi sadarbojoties Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, Čehijas Republikas vēstniecībai Rīgā un AS „Latvijas Zaļais punkts”. Izstādē būs apskatāmi 18 darbi, kurus izstrādājis grafiķis M. Cihlāržs, savdabīgi apvienojot skulptores Veronikas Rihterovas daiļradi (objekti no PET pudelēm) ar didaktisku tekstu un fotodokumentāciju, kas ataino attiecīgu punktu plastmasas pudeļu dzīvē arī ārpus laika, kad tā pilda savu pamatuzdevumu – dzēriena uzglabāšanu. Abi mākslinieki jau kopš 2004. gada nodarbojas ar PET pudeļu fenomenu.

Lai izstādi papildinātu ar Latvijai raksturīgiem piemēriem, Latvijas Zaļais punkts piedāvā dažādus izglītojošus materiālus. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja noskatīties Zaļā punkta sagatavotu īsfilmu par PET pudeļu un plastmasas maisiņu pārstādi Latvijā, iepazīsties ar PET pārstādes materiālu paraugiem, kā arī ar citiem organizācijas sagatavotiem informācijas apkopojumiem.

Lai piesaistītu bērnu un jauniešu uzmanību vides problēmām un to risināšanai, Čehijas Republikas vēstniecība, AS „Latvijas Zaļais punkts” un Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar Kuldīgas Galveno bibliotēku un Kuldīgas Bērnu un jauniešu centru rīkoja konkursu „PET pudeles pārvērtības”.

Konkursa laikā bērni varēja iesniegt savus darbus, kuru izgatavošanā izmantotas PET pudeles. Izstādē kopā ar čehu māksliniekiem tiks eksponēti arī pašmāju bērnu un jauniešu darbi. Izstādes atklāšanā tiks apbalvoti arī konkursa dalībnieki.

 

Ieeja brīva.

Mīļi gaidīti visi interesenti!